Cromocol Scandinavia AB

Utpräglat kvalitetstänk sedan 1945

AB Cromocol grundades 1945. Till en början bestod kärnverksamheten av import och försäljning av färgpigment till färgindustrin i Norden. Efter några år expanderade verksamheten till att även innefatta maskiner och provningsinstrument för färgindustrin vilket lade grunden till dagens verksamhet.

2003 överfördes verksamheten till ett nybildat bolag, Cromocol Scandinavia AB i Borås.

Cromocol Scandinavia AB är idag ett företag med inriktning mot utrustning, instrument och system för kvalitetskontroll och provning av bland annat material och komponenter. De produkter vi marknadsför kommer från världsledande tillverkare, kända för sin kvalitet och tekniska innovationer. Våra kunder finns idag i hela Skandinavien samt ett antal angränsande länder.

Några av de områden vi är verksamma inom är:

– Fordonsindustrin

– Färg och lackindustrin

– Plastindustrin

– Textilindustrin

– Stålindustrin

– Batteriutveckling

– Bränslecellsutveckling

– Papper/Pack och massa-industrin

– Provnings och forskningsinstitut

– Universitet och högskolor

– Livsmedelsforskning och industri

– Solpaneler

– ”Indoor Farming” / Kontrollerad växtodling

Hos oss på Cromocol sätter vi alltid kundens behov i fokus. Vi har ett utpräglat kvalitetstänkande och vår målsättning är att alltid leverera instrument och system som är anpassade efter våra kunders specifika behov. Därför jobbar vi ofta tillsammans med våra kunder för att utveckla nya intressanta produkter och lösningar.

Vår personal har mycket god teknisk kompetens och mångårig erfarenhet inom området materialprovning. Så tveka inte på att höra av dig till oss om det är något du tror att vi skulle kunna vara behjälpliga med.

Hos oss på Cromocol sätter vi alltid kundens behov i fokus

Vi har ett utpräglat kvalitetstänkande och vår målsättning är att alltid leverera instrument och system som är anpassade efter våra kunders specifika behov